Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi
Huomio sisäilmaan! 

Huomio sisäilmaan!

Hyvä sisäilma on itsestään selvä asia – vai onko? Vietämme ison ajastamme sisäilmassa, joko kotona tai töissä. Sisäilmanmerkitystä ei tule useinkaan arjessa pohdittua. Sen kun olettaa olevankunnossa. Hyvä sisäilma onkin terveyden ja hyvinvointimme kannalta tärkeä.

12.4.2021

Hyvä sisäilma on itsestään selvä asia – vai onko? Vietämme ison ajastamme sisäilmassa, joko kotona tai töissä. Sisäilman merkitystä ei tule useinkaan arjessa pohdittua. Sen kun olettaa olevan kunnossa. Hyvä sisäilma on terveyden ja hyvinvointimme kannalta tärkeä. Samalla se on myös iso osa sisätilaympäristömme viihtyisyyttä, oli sitten kysekodistamme ja työpaikastamme.

Sisäilmaan vaikuttavat monet seikat

Laadukas sisäilma koostuu eri osatekijöistä. Epäpuhtauksien lähteitä ovat mm. liikenne, teollisuus, tupakointi, maaperä jakasvillisuus, rakennus- ja sisustusmateriaalit, lemmikkieläimet sekä ihmisetitse. Ihmisten itsensä tuottamia epäpuhtauksia syntyy lähinnä ruuanlaiton,kotitalouskemikaalien käytön sekä kynttilöiden ja puun polton yhteydessä (THL).

Puhtia vai pakkia sisäilmasta

Puhdas ja raikas sisäilma tukevattoimintakykyä, terveyttä ja oppimista. Kääntäen epäpuhdas sisäilma vaikuttaa negatiivisesti jaksamiseen sekä heikentää tutkitusti keskittymis- ja oppimiskykyä sekä muita kongnitiivisia kyvykkyyksiä. THL:n mukaan joihinkin sisäilman haittatekijöihin liittyy suurentunut sairastumisen riski. Näitätekijöitä voivat olla mm. ulkoa sisätiloihin kulkeutuvat hiukkasmaiset ilmansaasteet, tupakansavu, radon ja rakennustenkosteusvauriot.

 

Mistä tietää sisäilman laadun?

Toimittamiemme ratkaisujen avulla Asiakkaammeovat tutkineet esimerkiksi sisäilman laatua, jolloin asunnon tai muun sisätilan ilman tulee olla puhdasta, eivätkä lämpötila, kosteus, ilmanvaihtotai muut vastaavat tekijät saa aiheuttaa terveyshaittaa asunnossa taisisätilassa oleskeleville (Terveydensuojelulaki (763/94) 26 §).

Hyvä tapa päästä asian seuraamisessa alkuun on varustaa tila sisäilmaa mittaavilla IoT- antureilla. Antureilla mitataan kohteiden ilman lämpötilaa, suhteellista kosteutta, hiilidioksidipitoisuutta, pienhiukkasten määriä sekä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden pitoisuutta. Ulko- ja sisäilman välisen paine-eron seurannalla voidaan varmistaailmastoinnin oikea toiminta.

Käyttöönotto on helppoa ja investoinnit ovat pieniä. Anturit eivät tarvitse erillistä sähkönsyöttöä, joten kalliitakaapelointeja tms. ei tarvita. Sisäilman tilaa voi seurata selainpohjaisella käyttöliittymälläja mittaustiedot voi haluttaessa siirtää jatkojalostettavaksi.

Kaikista tärkeintä kuitenkin on, että sisäilman laatu on tiedossa jatkuvasti.

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
close
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
funktio [a] integral.fi
+358 9 8862 7000
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?