Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Palvelut siirtyvät nyt vauhdilla pilveen

IT:n tuomat uudenlaiset mahdollisuudet muuttavat toimintaympäristöämme nyt merkittävästi. Sujuvan työskentelyn varmistamiseksi yrityksissä tehdään nyt pilveistämishankkeita, joiden avulla koko liiketoiminta on tarvittaessa verkkoyhteyden päässä.

20.1.2022

IT:n tuomat uudenlaiset mahdollisuudet muuttavat toimintaympäristöämme nyt merkittävästi. Teknologian nopea kehitys tuottaa koko ajan uusia ratkaisuja, joilla muutetaan työn tekemisen tapoja ja paikkoja. Samanaikaisesti koronapandemia on muuttanut suhtautumistamme etätyön tekemisen. Sujuvan työskentelyn varmistamiseksi yrityksissä tehdään nyt pilveistämishankkeita, joiden avulla koko liiketoiminta on tarvittaessa verkkoyhteyden päässä.

Pilviympäristö tarjoaa liiketoiminnalle jatkuvasti uusia tapoja ja työkaluja digitalisoida liiketoiminnan eri osa-alueita. Esimerkiksi datan hallinta ja tekoälyn hyödyntäminen ovat voimakkaasti kasvavia alueita. Pilveistäminen tuo joustavuutta, skaalautuvuutta, läpinäkyvyyttä ja kustannustehokkuutta. Kannattaa kuitenkin miettiä, millä tavalla ratkaisuja pilveen rakennetaan ja miten niitä siellä pyöritetään. Tietoturva ja tietosuoja ovat avainasemassa arkkitehtuurin rakentamisessa. 

Pilvisiirtymä tuo joustavuutta työhön

Kun ratkaisuja tuotetaan käyttäjien tarpeisiin yhä useammin pilvestä, kapasiteetti on joustavammin saavutettavissa eikä rautaan tarvitse tehdä investointeja. Lisäksi tiedon määrän lisääntyminen vaatii aikaisempaa enemmän kapasiteettia. Usein yritysten käytössä onkin ns. hybridiratkaisuja, jolloin osa palveluista on siirretty pilveen ja osa tuotetaan perinteisimmiltä alustoilta ratkaisujen elinkaaren vaiheen mukaisesti.  

Siirtymä pilveen voidaan toteuttaa monella tavalla. Konesalipalvelut on mahdollista siirtää muuttamattomina, mutta tämä on harvoin paras vaihtoehto. Usein siirtymä tapahtuu vaiheittain, jolloin palvelut siirretään hallitusti ja suunnitellusti uuden teknologian piiriin.

Tietoturva ja -suoja avainasemassa

Identiteetin ja pääsynhallintapalvelut keskittävät työntekijöiden digitaalisen identiteetin hallinnoinnin ja turvaavat yrityksen tärkeät tiedot. Zero Trust on moderni pääsynhallintamalli, joka auttaa hallitsemaan ICT- ympäristöä tietoturvallisesti työnteon monimuotoistuessa. Pääsynhallinnan perustana on jatkuva riskiarviointi ja käyttäjän varmistaminen aina vahvan tunnistautumisen kautta.  

Tietoturva ja tietosuoja vaativat säännöllisiä toimenpiteitä ja ajattelua. Ne eivät toteudu automaattisesti. Pilvipalveluissa on mahdollista tehdä kerroksellista suojausta ja parantaa tietoturvaa useilla suojausmekanismeilla. Rakentamisen on syytä olla kokonaisvaltaista. Tietoturvaan liittyy myös pilvistrategian päätös, ollaanko yhden pilviympäristön varassa vai hajautetaanko sovellukset ja data useampaan ympäristöön. Ja vaikka valmistelussa olisi yhden pilven malli, kannattaa olla edes ajatus siitä, miten tarvittaessa voidaan siirtyä toiseen pilviympäristöön.  

Intergal on pilvipalveluiden rautainen ammattilainen.

Kerromme mielellämme ratkaisuista lisää. Ota yhteyttä!

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
close
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
funktio [a] integral.fi
+358 9 8862 7000
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?