Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Pölynhallinnan vaatimukset ovat kiristyneet, IoT on apuna pölynhallinnassa

Vuoden 2020 alusta voimaan tullut Valtioneuvoston uusi asetus kiristää pölynhallinnanvaatimuksia. Rakentamisen toimialalla erityisen merkityksellistä on piidioksidipöly, joka on asetuksessa luokiteltu syöpävaaralliseksi aineeksi. IoT-laitteilla on helppoa ja edullista toteuttaa pienhiukkaspitoisuuksien seuranta rakentamisen erivaiheissa.

16.6.2021

IoT apunapölynhallinnassa

 

Vuoden 2020 alusta voimaan tullut Valtioneuvoston uusi asetus kiristää pölynhallinnanvaatimuksia. Rakentamisen toimialalla erityisen merkityksellistä on piidioksidipöly, joka on asetuksessa luokiteltu syöpävaaralliseksi aineeksi. Piidioksidia elikvartsia esiintyy tavallisessa rakennuspölyssä. Useimmilla rakennusalallatoimivilla yrityksillä on velvollisuus ylläpitää rekisteriä työntekijöistä, jotka työssään altistuvat haitallisille aineille.

Pölynhallintaan voi parhaiten vaikuttaa aktiivisella siivoamisella koko rakentamisen aikana. Lisäksi pölyttömien työmenetelmien käyttämisellä saavutetaan tuloksia.

Pienhiukkaspitoisuuksien seuranta rakentamisen aikana tarjoaa mahdollisuuden toteutettujen pölynhallintatoimenpiteiden vaikutusten arviointiin. IoT-laitteilla on helppoaja edullista toteuttaa pienhiukkaspitoisuuksien seuranta rakentamisen eri vaiheissa. Tavallisimmin seurattavat PM 1, PM 2,5 ja PM 10 hiukkaspitoisuudet onnistuvat yhdellä anturilla. Laitteet ovat paristokäyttöisiä, joten niiden asentaminen ja käyttö on työmailla yksinkertaista.

Pitoisuuksien seuranta antaa työmaan vastuuhenkilöille konkreettisen välineen seurata pölynhallintatoimenpiteiden vaikutuksia. Lisäksi mittauksilla saadaan koko rakentamisen ajan olosuhteet dokumentoitua. Yritystasolla mittausdatan kerääminen tarjoaa mahdollisuuden eri käytäntöjen vaikuttavuuden vertailuun ja toiminnan kehittämiseen parhaita käytäntöjä omaksumalla.

Asetukseen onkirjattu seurannasta: “Työnantajat ovat velvollisia arvioimaan ja seuraamaantyöntekijöiden altistusta säännöllisesti. Jos työntekijöiden altistumistasyöpäsairauden vaaraa aiheuttaville tekijöille tai perimää vaurioittaville aineille ei voida muutoin luotettavasti arvioida, työnantajan on suoritettavatyöpaikalla säännöllisesti työhygieenisiä mittauksia ja työntekijöidenbiologisia altistumismittauksia”.

Omalla proaktiivisella seurannalla voi kehittää pölynhallintaa ja valmistautuamahdollisiin viranomaisten toteuttamiin seuranta ja raportointimääräyksiin. IoT tarjoaa tähän ja muuhun olosuhdeseurantaan valmiit välineet.

Tutustu IoT tuotteisiimme tästä.

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
close
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
funktio [a] integral.fi
+358 9 8862 7000
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?